Galerija slika

Večer vokalne glazbe - Đurđevac

„Večer vokalne glazbe“

U četvrtak, 6. travnja 2016. u 18:30 u Muzeju Grada Đurđevca održan je koncert „Večer vokalne glazbe“ koji je izveo Djevojački zbor Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, Đurđevac i solo pjevačka klasa prof. Josipe Lončar pri Umjetničkoj školi „Fortunat Pintarić“, Koprivnica.

Djevojački zbor je pod vodstvom prof. Ivane Senjan izveo a cappella repertoar koji priprema za Državno natjecanje zborova te skladbu „Prinesi Bogu“ priznatog đurđevačkog skladatelja Mate Lešćana uz korepeticiju prof. Bernarda Dugana.

Solo pjevačice Petra Cik, Doriana Leona Jurenec, Romina Kirilenko, Kristina Crnković i Iva Herman izvele su program u kojem su bile skladbe starih talijanskih majstora, njemački Lied, solo pjesme romantizma i 20. st. te poznate operne arije. Na zadovoljstvo mnogobrojne publike, koncert je završio komornom izvedbom svih solistica O kućo mala iz operete Spli`ski akvarel Ive Tijardovića. Skladbe je na klaviru pratila prof. Martina Jakšić Rodiger.

„Večer vokalne glazbe“ posvećena je Svjetskom danu glasa koji se od 1999. godine obilježava 16. travnja diljem svijeta kako bi se naglasio univerzalni značaj glasa, posebice u umjetnosti, edukaciji, medicini i medijima. 

 

Kontaktirajte nas

Društvene mreže

Pratite nas i na našim društvenim mrežama.
Nalazite se ovdje: Naslovna Galerija Večer vokalne glazbe - Đurđevac