Novosti

Gitaristički recital - Julia Trintschuk - 17. travnja 2019.

19 Travanj 2019 In Koncerti i produkcije

Umjetnička škola Fortunat Pintarić bila je organizator gitarističkog recitala jedne od najboljih mladih gitaristica današnjice Julije Trintschuk , Njemačka koji se održao 17.04.2019 u Galeriji Mijo Kovačić.

 

Na svojoj trenutnoj turneji Koprivnica se uz Zagreb našla kao jedini grad u Hrvatskoj u kojem je održala recital i svojim iznimno ekspresivnim, muzikalnim i senzibilnim muziciranjem  osvojila publiku.  

Julia Trintschuk (1997.) je višestruko međunarodno nagrađivana gitaristica iz Njemačke. Svoju izvođačku karijeru započinje sa 16 godina izvodeći „Concierto de Aranjuez“ za gitaru i orkestar Joaquina Rodrig. Nastupa kao solistica i u komornim sastavima diljem svijeta (Meksiko, Rusija, Poljska, Slovačka, Italija, Španjolska, Švicarska, Austrija, Njemačka i Nizozemska). Osvojila je mnogobrojne nagrade na državnim i međunarodnim gitarističkim i glazbenim natjecanjima i sudjelovala na masterclassovima mnogih svjetskih renomiranih  gitarista i pedagoga. Trenutno je studentica Diplomskog studija na Robert Schumann Hochschule u Dusseldorfu u klasi prof. Joaquina Clercha.

Pred prepunom galerijom Julija je izvela sljedeći program: F. Sor: Grand Solo, op. 14; D. Scarlatti: Toccata K. 141; F. Chopin: Nocturne op.9 br.2; M. Giuliani: Rossiniana no. 2, op. 120; M. Castelnuovo-Tedesco: Capricho de Goya br. 18 ; F. Tarrega: Gran Jota.

Kontaktirajte nas

Društvene mreže

Pratite nas i na našim društvenim mrežama.
Nalazite se ovdje: Naslovna Novosti Koncerti i produkcije Gitaristički recital - Julia Trintschuk - 17. travnja 2019.