Četvrtak, 12 Prosinac 2019 11:04

[NATJECANJE] Nela Krapinec proglašena je najperspektivnijom plesačicom u Hrvatskoj

Nela Krapinec najperspektivnija je plesačica u Hrvatskoj! Ovu prestižnu titulu učenica četvrtog razreda Škole suvremenog plesa Umjetničke škole ‘Fortunat Pintarić’ osvojila je na 13. hrvatskom natjecanju plesača suvremenog plesa ‘Mia Čorak Slavenska’ kojeg je u Zagrebu organizirala Hrvatska glazbena mladež.

Koprivničku školu na ovom su natjecanju predstavljale još dvije učenice. Zajedno s Nelom u B kategoriji bila je i Ema Begić koja je osvojila prvo mjesto.

Leda Igrić, učenica drugog razreda, nastupila je u A kategoriji namijenjenoj najmlađim plesačima, pa ona nema natjecateljski karakter.

Plesačice su na ovom natjecanju morale izvesti slobodnu i obveznu koreografiju. 15 najboljih iz svih kategorija nastupilo je na gala večeri.

Koliko je koprivnička plesna škola uspješna i perspektivna, govori činjenica da su sve tri predstavnice – Leda, Ema i Nela svojim izvedbama izborile mjesto među tih 15 najboljih u Hrvatskoj. Vrijedno je spomenuti da su voditelji projekta natjecanja uvaženi Dinko Bogdanić i Desanka Virant.

Njihova mentorica, prof. Olja Vilić više je nego zadovoljna. Rekla nam je da je ovo odličan uspjeh koprivničkih učenica koje ne samo da su talentirane već i vrijedno i ustrajno rade. I naravno, svi zajedno, poručuje omiljena Olja, idu dalje.

A kako plešu učenice koprivničke plesne škole, možete vidjeti i doživjeti na blagdanskoj priredbi koju će održati u Domu mladih u četvrtak, 19. prosinca u 19 sati.