Novosti

U spomen na 150. obljetnicu smrti orguljaša i skladatelja franjevca Fortunata Pintarića održano predstavljanje zbornika „Crkvena lira"

27 Veljača 2017 In Obavijesti

25. velječae 2017. u dvorani Domoljub u Koprivnici u spomen na 150. obljetnicu smrti orguljaša i skladatelja franjevca Fortunata Pintarića održano predstavljanje zbornika „Crkvena lira", a u crkvi sv. Antuna Padovanskoj služena je i misa zadušnica kojoj je prisustvovao župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal.

 Slike i tekst: kckzz.hr i koprivnica.hr

Na samom početku svečanosti osvrt na zbornik, lik i djelo Fortunata Pintarića dao je urednik dr.mo. Miho Demović. Prezentacija zbornika „Crkvena lira“ započela je predstavljanjem lika i djela Fortunata Pintarića te predstavljanjem liturgijskog ustroja, jezičnog i glazbenog aspekta Zbornika.  Događaj je popraćen izvedbama popjevki u izvedbi Srednjoškolskog zbora Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“, Mješovitog zbora župe sv. Nikole iz Koprivnice te zbora mladih „Iuventus Christi“ župe sv. Jurja iz Đurđevca. U crkvi sv. Antuna Padovanskog u kojoj je Fortunat Pintarić bio gvardijan, mr. art. Natalija Imbrišak izvela je na orguljama skladbe iz zbornika „Crkvena lira“. Koprivničko-križevačka županija svojim pokroviteljstvom podržala je organizaciju obilježavanja 150. obljetnice smrti skladatelja Fortunata Pintarića ujedno i predstavljanja zbornika „Crkvena lira“. 

Prisutnima se ispred Grada Koprivnice, koji je i jedan od pokrovitelja ovog događaja, obratio Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika.

Organizatori ovog događaja su Franjevački samostan Koprivnica, Biskupija varaždinska, Župa sv. Nikole biskupa i Umjetnička škola „Fortunat Pintarić“.

Kontaktirajte nas

Društvene mreže

Pratite nas i na našim društvenim mrežama.
Nalazite se ovdje: Naslovna Novosti Obavijesti U spomen na 150. obljetnicu smrti orguljaša i skladatelja franjevca Fortunata Pintarića održano predstavljanje zbornika „Crkvena lira"