Danas je sati.

PODRUČNI ODJEL U VIRJU

Umjetnička škola Fortunat Pintarić djeluje u Virju. Nastava se odvija u prostorijama Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara. Područni odjel u Virju krenuo je s djelovanjem 2012. godine kada je prvi razred upisalo 12 učenika.

Nastava se odvija u popodnevnim terminima kada u prostorima škole odzvanjaju zvukovi različitih instrumenata: glasovira, klarineta, saskofona, trube, flaute, trombona i violine. Osim nastave instrumenata koja se odvija dva puta tjedno, naši učenici pohađaju i nastavu iz predmeta koji se zove solfeggio. To je predmet na kojem učimo čitati i pisati note, vježbamo glazbeni sluh, pjevamo i upoznajemo različite glazbene pojmove, a sve to pomaže nam u sviranju. Nastava solfeggia odvija se u grupi dva puta tjedno.

Osim pohađanja nastave naši učenici nastupaju na školskim produkcijama. Oni marljivo vježbaju i uz pomoć profesora pripremaju skladbe koje izvode pred publikom. Ove godine učenici trećeg razreda dobili su još jedan predmet. Dio učenika pohađa zbor, a dio puhački orkestar. Zato naši učenici osim individualnih nastupa pripremaju program koji će izvoditi na brojnim nastupima s ansamblom, što ih dodatno motivira.

Kontakt

umjetnicka

Svilarska 12, 48 000 Koprivnica, Republika Hrvatska

 tajnistvo(@)umjetnicka.net

 048 623 362

Prijava za administratora

RADNO VRIJEME:

Ponedjeljak - petak (07:00 - 22:00)

DRUŠTVENE MREŽE